سیستم گرمایش از کف چیست؟

آنچه در این مقاله میخوانید
سیستم گرمایش از کف چیست؟
اگر دقت کرده باشید، امروزه ساخت و ساز خانه ها حالت مینیمال و مدرن دارند که از طراحی با شیوه ها و ایده های جدید طراحی شده اند. حتما شما هم در این حیطه کاری، تاکنون با طراحی لوکس گرمایشی یعنی سیستم های گرمایش از کف رو به رو یی داشتید. حال در این مقاله به بررسی کامل این نوع سیستم گرمایشی پرداخته و بررسی خواهیم کرد که آیا بکارگیری گرمایش کف تابشی، ارزش سرمایه گذاری و جایگزینی با رادیاتور قدیمی را دارد؟ برای کسب اطلاعات در رابطه با موارد ذکر شده و بررسی معایب و مزایا و هزینه های پیادهسازی، تا پایان مقاله همراه ما باشید.
حتما شما هم در خاطرتان هست که تا چندی پیش برای سیستم گرمایشی خانه از رادیاتورها یا همان اصطلاح شوفاژ استفاده میکردند. اکنون با پیشرفت دستاوردها در زمینه مدرنیته شدن، برای گرمایش انواع محیط، از سیستم گرمایش از کف استفاده میکنند. کارایی این سیستم به اینصورت است. که گرما در سطح زمین به طور یکنواخت پخش شده و این موضوع سبب شده تا دماهی محیط در همه نواحی یکنواخت باشد و شما هر قسمتی از زمین که پا بگذارید گرما را احساس میکنید.این سیستم گرمایشی نخستین بار توسط مهندسان روم باستان طراحی و ابداع شد.
انواع سیستم گرمایش از کف
سیستم گرمایش از کف، به دو دسته تقسیم میشوند:
- الکتریکی
انتقال گرما در این سیستم از طریق کابل های حرارتی با خاصیت گرمایی میباشد که با عبور الکتریسیته از این کابل ها، گرما از کف به سمت بالا هدایت میشود.
- هیدرونیک
انتقال گرما از طریق انتقال آب گرم در لوله های موجود در کف زمین صورت میگیرد و گرما از کف به سمت بالا منتقل میگردد.
مزایای سیستم گرمایش از کف نسبت به سایر سیستمهای گرمایشی
این سیستم نسبت به سایر سیستم های گرمایشی دارای مزایای بسیار خوبی است که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت:
مصرف انرژی بهینه
شوفاژ های قدیمی برای اینکه بتوانند گرما را به محیط انتقال دهند. به 149 الی 167 درجه فارنهایت یا 65 الی 75 درجه سانتی گراد نیاز دارند که در واقع این اندازه میزان انرژی بالایی هست. و همچنین، همیشه اختلاف دمایی وجود دارد به این معنا که اطراف رادیاتور، گرمتر از سایر فضا میباشد.
سیستم حدود 84 درجه فارنهایت یا همان 29 درجه سانتی گراد نیاز دارد. تا تمامی محیط را گرم کند و این انرژی برای اتقال گرمای یکسان به تمام محیط، بسیار پایین و بهینه است.
اشغال نکردن فضا و دکوراسیون
در سستم گرمایش از کف، هیچگونه رادیاتور و شوفاژی در کناره های اتاق یا سالن وجود ندارد. در نتیجه هیچ فضای اضافی را درگیر نمی کند و محیط را برای دکوراسیون اشغال نمیکند.
داشتن ایمنی بالا
عدم وجود شوفاژ و خطرات احتمالی
سازگار با انواع کفپوش ها
یکی از مزایای این نوع سیستم گرمایشی این است که با انواع روکش های کف نظیر سنگ، چوب، پارکت، سرامیک، کاشی و … سازگاری داشته و شما میتوانید با خیال راحت مطابق با سلیقه خود از هر یک از این کفپوش ها استفاده نمایید.
مراحل نصب سیستم گرمایش از کف
ابتدا این نکته را یادآور شویم بعد از اینکه سیستم گرمایش از کف در اتاق در حال ساختبه درستی و دقت نصب شد، امکان آسیب دیدن آن تقریبا صفر است. ابتدا نقشه گرمایش کف توسط متخصصان مجرب طراحی و بر اساس ویژگی ساختمان به اشکال دو طرفه، مدل یو، مارپیچ و یا چهار طرفه نصب میگردند. قبل از نصب این سیستم گرمایشی، باید حتما از عایق بدی کف ساختمان برای عدم اتلاف انرژی اطمینان حاصل کرد. پس از نصب باید با فشار 6 اتمسفر تست شود تا از کارکرد صحیح مطمعن گردید.
معایب گرمایش از کف
علاوه بر اینکه این سیستم گرمایشی دارای مزایای قابل توجهی میباشد اما دارای چند نکته منفی است که به آن خواهیم پرداخت. احتمال این وجود دارد که این سیستم برای مناطق بسیار سردسیر پاسخگوی گرمای یکسان نباشد .و نیاز باشد تا در کنار آن از یک شومینه نیز بهره ببرید.
گرم شدن کامل محیط با این سیستم تقریبا حدود دو ساعت زمان لازم دارد که البته ناگفته نماند این مدت زمان در شوفاژ ها حداقل به شش ساعت میرسد. هنگام نصب باید تمام دقت لازم را بکار گرفت و از کارشناسان با تجربه بهره برد زیرا اگر مشکلی در هنگام نصب مانند نشتی وجود داشته باشد. برای تعمیر باید از کف ساختمان کنده شود که دردسر و هزینه ای مجدد را شامل میشود.
اگر بر روی سیستم گرمایش از کف، عایق کاری خوبی انجام نشود، گرما و انرژی هدر میرود.
روش کنترل دما در این نوع سیستم
برای اینکه دمای این سیستم را کنترل کنید، دو راه وجود دارد که باید در هنگام نصب و راه اندازی، نوع آن مشخص گردد.
کنترل دما به روش دستی: در این روش دما با استفاده از شیر قطع و وصل نیز کنترل میگردد.
کنترل دما به روش اتوماتیک: در این روش، دما به صورت اتومات با توجه به حسگرهای موجود کنترل و افزایش یا کاهش مییابد.
موارد تاثیرگذار در ایجاد عیب این سیستم
این سیستم ها، دارای ضمات چندین ساله هستند و دوام این محصولات به گونه ای است که اغلب دچار مشکل نمیشوند. توصیه ما این است که هنگام نصب از اقلام باکیفیت و درجه یک استفاده کنید تا بر دوام کار بیافزاید. با این حال در صورت وجود عیب، کارشناس مجرب ابتدا ترسموستات را مورد بررسی قرار میدهد. یادآور میشویم که به هیچ عنوان از عایق نامناسب و نامرغوب برای این سیستم گرمایشی استفاده نکنید.
هزینه نصب سیستم های گرمایش از کف
در ابتدا باید ذکر کرد که میزان هزینه این نوع سیستم گرمایشی به عواملی چون میزان متراژ، اقلام بکار برده شده، نوع نصب و … بستگی دارد. ناگفته نماند که میزان هزینه ی نصب سیستم گرمایش از کف در نهایت با نصب رادیاتور های قدیمی تفاوت چندانی ندارد .و به همین دلیل ترجیح خیلی از افراد میباشد.
جمع بندی
همانطور که ذکر گردید، سیستم گرمایش از کف یکی از بهترین روش ها برای گرم ساختن محیط های باز و بسته است. امروزه در معابر برای جلوگیری از یخ زدگی و حتی گلخانه های کشور های پیشرفته نیز این نوع سیستم گرمایشی استفاده میکنند.