کولرهای آبی : نصب و راهاندازی و تشریح ساختمان آن
- سمانه مطهری
- تاسیسات
- جولای 30, 2019
- 25 نوامبر 2023
کولرهای آبی
سرمایش تبخیری یک فرایند بسیار قدیمی است که منشأ آن به هزاران سال قبل، در تمدنهای باستانی ایران و مصر باز میگردد. سرمایش تبخیری میتواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم و خودبهخودی یا مختلط، انجام شود.
از آنجایی که بالا بودن نرخ تبخیر، رطوبت نسبی هوا را افزایش می دهد، بنابراین برای كارایی هرچه بهتر، سیستمهای تبخیری در مناطق گرم و خشک مورد استفاده قرار میگیرند. در این مقاله کولرهای آبی شرح داده میشود.
برای ایجاد شرایط آسایش مناسب در ساختمان باید از تجهیزات تهویه مطبوع استفاده كرد، تهویه مطبوع به سیستمی گفته میشود که بتواند سه فاکتور، رطوبت، دما و سرعت جریان هوا را کنترل کند.
سیستمهای تهویه مطبوع به سه دسته تقسیم میشوند:
در گذشتۀ نه چندان دور، مردم مناطق گرم و خشک و کویری در فصول گرم سال برای خنک نگه داشتن محیط زندگی خود از بادگیر، سرداب یا زیرزمین به همراه حوض و فواره، استفاده مینمودند.
اما امروزه در مناطقی که رطوبت نسبی داخل ساختمان کم و درجه حرارت هوای خشک بیرون ساختمان زیاد است از کولر تبخیری(آبی) استفاده میشود. عمل خنک سازی در کولرهای آبی از طریق جریان هوای خشک و تماس با پوشالهای مرطوب در اثر تبخیر سطحی آن انجام میشود.
بیشترین تأثیر در کاهش دمای هوا توسط کولر به سه عامل بستگی دارد:
1-رطوبت نسبی هوای ورودی 2-دمای هوای خشک خارج ساختمان 3-دمای هوای مرطوب داخل ساختمان
به علت عدم کنترل اثر خنک کنندگی و همچنین رطوبت نسبی توسط کولر، این وسیله جزء دسته وسایل تهویه مطبوع كه همواره اثر خنک کننده و میزان رطوبت نسبی را تحت کنترل قرار می دهند به شمار نمیرود.
انواع كولرهای آبی
کولرهای آبی در دو نوع پرتابل (اتاقی سیار) و ثابت هوایی که معمولاً در بام ساختمان و تراس نصب میشوند ساخته میشود.
کولرهای آبی پرتابل
ظرفیت هوادهی کولرهای آبی پرتابل از 350 تا 900 مترمکعب بر ساعت برای خنک کردن فضاهای تا 36 مترمربع و معمولاً در دفاتر کار، مغازه ها و فضاهای کوچک کاربرد دارد.
اجزای کولر پرتابل عبارت اند از:
1 اتاقک کولر
2 پایه
3 حلزونی
4 ونتیلاتور
5 الکترو موتور تک دور
6 کلید کولر
7 دریچه پخش هوای متحرک
شاخص تعیین سطح آب درون کولر
9 سبد (فیلتر) پمپ آب
10 لوله های آب چکان سقفی
11 شیلنگ رابط پمپ آب و لوله های آب چکان
12 دریچه پشتی کولر
13 پوشالهای کولر
14 ناودانی آب چکان
کولرهای آبی هوایی
این نوع کولرها به صورت ثابت معمولاً بر روی بام ساختمان، بالکن، تراس، حیاط خلوت و… نصب میشوند. این کولرها را با توجه به فضای مورد استفاده در ظرفیت هوادهی مختلف میسازند.
مقدار هوادهی كولر آبی كه درجدول آن شركت آمده نه برحسب cmf فوت مكعب بر دقیقه نه برحسب متر مكعب بر ساعت است، بلكه یک عدد تجاری میباشد.برای تعیین ظرفیت هوادهی كولرهای آبی از فرمول زیر می توان استفاده نمود:
cmf = V/n
V= حجم فضای مورد نظر برحسب فوت مكعب
n= تعداد دفعات تعویض هوای اتاق برحسب دقیقه درساعت از جدول زیر
ساختمان کولرهای آبی
ساختمان كولرهای آبی به دو دسته تقسیم میشوند:
الف) اجزای مكانیكی ب) اجزای الكتریكی
ساختمان اجزای مكانیكی کولرهای آبی
1 سقف 2 تسمه 3 پولی 4 تشتک پایین 5 دمنده 6 پمپ 7 شیلنگ توزیع آب 8 الكتروموتور 9 بدنه |
بدنه یا اتاقک کولرهای آبی
بدنه كولر های آبی معمولا فلزی و از ورق آهن گالوانیزه ساخته میشود که در یک سمت آن دهانه خروجی هوا قرار دارد که به وسیله برزنت به کانال توزیع هوا متصل میشود و معمولا دارای سه دریچه است كه محل قرارگیری پوشالها بر روی آن تعبیه گردیده است. در سالهای اخیر بدنه بعضی كولرها از مواد پلاستیكی مقاوم ساخته شده است.
دمنده (فن-fan) کولرهای آبی
در درون کولر، فن ونتیلاتور كه داخل یک مجرای حلزونی شكل قرار دارد، وظیفه مکش هوای خشک و گرم محیط خارج ساختمان و ارسال هوای مرطوب و خنک به درون کانال توزیع هوا را بر عهده دارد. اصولاً فوت مکعب هوایی که در هر دقیقه دمنده می مکد میزان قدرت دمنده یا کولر را نشان می دهد؛ مثلاً در کولر 6500 مقدار 6500 متر مكعب بر ساعت توسط دمنده مکیده شده به کانال های کولر، هوا هدایت میگردد.
دریچه تأمین هوای کولرهای آبی
در اطراف كولر دریچههایی برای تأمین هوا پیشبینی گردیده كه به صورت شبكه بوده و از سمت داخل بر روی آن پوشالهای کولر که از خلال شدن تنه درختان و قرار دادن آنها در درون یک توری پلاستیکی ساخته میشود با توجه به ابعاد به وسیله یک شبکه سیمی نصب میشوند و یا به جای پوشالها مواد سلولزی قرار میگیرد.
در بالای دریچههای کولر یک ناودانی با تعدادی شكاف (آب چكان) قرار دارد که آب به وسیله الکترو پمپ از درون سینی مکیده شده و به وسیله شیلنگ رابط به لوله های سقفی آب چکان هدایت میگردد.
انتخاب پوشال با تراكم بیشتر مانع عبور كافی هوا میگردد.
در کولرهای آبی توزیع آب در دریچه با مواد سلولزی (پد سلولزی) به صورت یكنواخت و در پوشالها به صورت غیریكنواخت است كه این امر از مزایای پدهای سلولزی به شمار می رود.
توضیح انواع دریچه هوا و اثر تنظیم آن در طول پرتاب
هوای سردی که توسط کولر و از طریق کانال های توزیع هوا به محل مصرف هدایت میشود، به یکی از دو روش سقفی و دیواری توزیع میگردد. سازندگان وسایل توزیع هوا، با توجه به نیازهای کاربردی، معماری، ساختمان و کارآیی، انواع مختلفی از دریچه ها را تولید مینمایند. این نوع دریچهها دارای دمپر قابل تنظیم هستند که یا در سقف نصب میشوند و به آنها (دیفیوزر سقفی) میگویند و یا در دیوار نصب میشوند که به دریچه دیواری (ریجیستور) معروف هستند.
الف) دریچههای سقفی که بعضی از مدل های آن در شکل صفحه بعد نشان داده شده است، در انواع گرد، مربع، مستطیل، نیم دایره، خطی یا صفحات مشبک برای هماهنگی با نوع سقف ساخته میشوند و در سیستمهای گرمایی و سرمایی کاربرد وسیعی دارند.
ب) دریچههای دیواری اگر دارای پره افقی یا عمودی باشند و امکان تنظیم حرکت هوا در جهت عمودی یا افقی و یا عمودی و افقی آنها وجود داشته باشد، گریل نامیده میشوند و اگر علاوه بر امکان تنظیم مقدار هوا به وسیله دمپر نیز وجود داشته باشد، به آنها رجیستر میگویند. در شکل زیر انواع دریچههای دیواری را ملاحظه مینمایند.
جدول مشخصات كولر نانو سلولزی
محور دمنده کولرهای آبی
محور دمنده لولهای است فولادی که تو خالی بوده و پروانه یا دمنده توسط دو عدد یاتاقان روی آن قرار میگیرد.
قطر لوله محور فن در كولرهای ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ مترمكعب بر ساعت، 1/2inch و از 4000 به بالا 3/4inch میباشد.
یاتاقان
وظیفۀ یاتاقانها نگهداری محور دمنده و انتقال نیرو ناشی از وزن و اصطکاک دمنده به بدنه است در زمان کارکرد کولر هر از گاهی باید آنها را روغن کاری نمود، بهترین یاتاقانها، یاتاقانهای لغزشی (بوش) و بلبرینگی هستند.
یاتاقانها از قسمتهای زیر تشکیل گردیدهاند:
استفاده از یاتاقانهایی با اجزای پلاستیکی صحیح نیست.
پولی یا فلکه
انتقال قدرت از الکتروموتور به دمنده یا پروانه از طریق دو عدد پولی كوچک و بزرگ به كمک تسمه انجام میشود.
تسمه کولر
نیروی دورانی الکتروموتور از طریق پولی كوچک به كمک تسمه به پولی بزرگتر انتقال یافته و دمنده را به گردش در میآورد.
تنظیم تسمه کولرهای آبی
برای تنظیم یا اندازه کردن تسمه بایستی پیچ پایه های الکتروموتور را شل نمود و با جابهجا کردن پایه موتور، تسمه را میتوان اندازه نمود که نه شل باشد که روی پولیها کمانه کند و نه آن قدر سفت باشد كه به موتور و یاتاقانها آسیب وارد شود. به همین منظور به دو طرف تسمه در نزدیکی پولی کوچک توسط انگشتان دست نیرو اعمال می کنیم و اگر فاصلهای به اندازه ۱۹ الی ۲۵ میلی متر (یک بند انگشت) به وجود آید، تنظیم به درستی انجام گرفته است.سفت بودن بیش از حد تسمه باعث صرف انرژی الكتریكی بیشتر و افزایش استهلاک دستگاه میگردد.
چهارراهی سقفی کولرهای آبی
محل قرارگیری چهارراهی آب وسط سقف کولر است. به طوریکه مجرای بزرگتر به پمپ آب متصل میشود و سه دهانه دیگر آن توسط شیلنگ به آب پخشکن متصل میگردد.
آب پخش کنهای کولرهای آبی
آب از طریق آنها به درون ناودانی های نصب شده بر روی دریچه ها و پوشالها می ریزد. دقت كنید محل اتصال شیلنگ به چهارراهی و آب پخشکن، آب بند بوده و چكه نكند.
صافی آب
از جنس پلاستیک بوده و مانع مکیده شدن خرده پوشالها و لجنهای تهنشین شده درون تشک به داخل پمپ میشود.
شناور كولرهای آبی
برای تثبیت سطح آب كولر در یک حد مشخص و عدم سرریز آن از شیر شناور استفاده میگردد، به طوریكه با بالا آمدن سطح آب در تشتک پایین كولر این شیر بسته شده و با پایین رفتن سطح آب باز میگردد و كمبود آب در كولر را جبران مینماید.
مهره بدنه شیر گوی (توپی) اهرم (بازو) واشر لاستیکی آب بندی پین مهره برنجی یک چهارم اینچ |
سرریز(زیر آب) کولرهای آبی
در صورتیكه شیر شناور خراب شده باشد یا درست تنظیم نگردیده باشد آب اضافی از طریق سرریز تخلیه میگردد.
از سرریز به دو منظور در کولرهای آبی استفاده میشود:
كاربرد اول این است که در صورت خراب بودن یا تنظیم نبودن شناور کولر سطح آب به حدی بالا میآید که از لبه های تشتک، آب سرریز نكند و باعث تجمع رسوبات در لبه خارجی تشتک و پوسیدگی آن نشود.
كاربرد دوم برای عمل شست وشوی کف تشتک در صورتی که در کف آن لجن و رسوبات جمع شده باشد، پس از شستوشوی کف تشتک با باز کردن قطعات سرریز و جدا کردن آن از تشتک، آب، رسوبات و لجن کف تشتک تخلیه میشود.
ساختمان اجزای الکتریکی كولرهای آبی
1 الكتروموتور دمنده 2 الكترو پمپ 3 جعبه تقسیم 4 كلید كنترل 5 كابل |
موتورهای الكتریكی
موتورهای الكتریكی از نظر نوع جریان مصرفی به سه دسته تقسیم میشوند:
1 موتورهای جریان متناوب (AC)
2 موتورهای جریان مستقیم (DC)
3 AC/DC
بیشتر موتورهایی كه در صنعت مورد استفاده قرار میگیرند از نوع جریان متناوب میباشند. موتورهای جریان متناوب به دو گروه كلی تقسیم میشوند:
انواع موتور جریان متناوب
۱ تک فاز (با راه انداز خازنی و بدون راه انداز خازنی)
۲ سه فاز
الكتروموتور بادزن
الكتروموتورهای كولرهای آبی به طور معمول در دور 1450rpm تولید میشود، كه تحت تأثیر میدان مغناطیسی حاصل از سیم پیچها، نیروی دورانی الكتروموتور میتواند از طریق شفت، تسمه، كوپلینگ به فن منتقل گردد.
الكتروموتورهای تک فاز در دو نوع بدون خازن راه انداز و با خازن راه انداز تولید میگردند.
اصول كارموتور تک فاز
الف) بدون خازن راه انداز: در موتورهای ت كفاز برای به حركت درآوردن موتور نیاز به میدان دوّار میباشد. این میدان مغناطیسی دوّار با یک سیم پیچ به وجود نمیآید. به همین منظور از یك سیم پیچ دیگر برای كمک به سیم پیچ اصلی و ایجاد میدان مغناطیسی دیگراستفاده میشود، كه به آن سیم پیچ كمكی یا راه انداز میگویند. در این موتورها سیم پیچ اصلی و سیم پیچ كمكی به صورت موازی قرار میگیرند و سیم پیچ راه انداز پساز رسیدن سرعت موتور به 75% سرعت نامی توسط یك كلید تابع دور (گریز از مركز) از مدار خارج میگردد. توان این موتورها بین 1/2 تا 1/3 اسب بخار میباشد.
موتورهای DC/AC نوع دیگری از موتورهای تک فاز میباشند كه با تبدل جریان AC به DC مصرف انرژی را به 1/3 مصرف كولر معمولی كاهش داده و تا 60% در مصرف انرژی صرفه جویی میكنند. سرعت این نوع موتورها در سه وضعیت قابل تنظیم است در حالی كه در موتورهای AC معمولی در دو وضعیت قابل تنظیم هستند.
جدول مشخصات كولر DC/AC
ب) با خازن راه انداز: جهت افزایش گشتاور موتور در لحظه راه اندازی، از خازن به صورت سری با سیم پیچ كمكی استفاده میشود. خازن مورد استفاده از نوع الكترولیتی با ظرفیت بالا میباشد. در مدار سیم پیچ از یک كلید گریز از مركز برای خارج كردن سیم پیچ كمكی و خازن پس از رسیدن به 75% دور نامی استفاده میشود.
الكتروپمپ
برای گردش آب بین تشتک و پوشالها از یك الكتروپمپ با قدرت 1/60 اسب بخار حدود ۱۲ وات استفاده میشود.
مشخصات فنی کولر نانو سلولزی (نانو سل پد)
کابل کولرهای آبی
برای ارتباط الکتریکی کلید مخصوص به کولر از کابل پنج رشتهای استفاده میشود و رعایت نکات زیر در انتخاب آن ضروری میباشد:
الف) کابل کولر بایستی حتماً یک تکه باشد تا اشکالی از نظر الکتریکی پیش نیاید.
ب) کابل کولر بایستی دارای ۵ رشته سیم مفتولی با سطح مقطع 1/5 میلی متر مربع باشد.
ج) مسیر عبور کابل بایستی در داخل لوله خرطومی یا پلیمری و در اطراف کانال کولر باشد.
از عبور كابل در داخل کانال کولر، دودکش یا هواکش فاضلاب جداً خودداری نمایید زیرا هوای مرطوب سبب کاهش قدرت عایقی کابل و ایجاد برق گرفتگی مینماید.
د)برای اتصال کابل به کلید از فیش های مخصوص استفاده شود.استفاده از یک كابل پنج رشته با اتصال بدنه در كلیه دستگاههای برقی لازم و ضروری است.
رنگ سیم ارت در كابلها زرد با كی نوار سبز میباشد.
جعبه تقسیم و ترمینال کولرهای آبی
ارتباط الکتروموتور دمنده، پمپ و خازن از طریق جعبه تقسیم یا ترمینال به کابل پنج رشته ای صورت میگیرد. این جعبه دارای یک درپوش بوده و محل استقرار آن در داخل اتاقک کولر است. در طرفین بعضی از ترمینال ها حروف یا اعدادی نوشته شده که راهنمای خوبی برای اتصال صحیح سیمها به آن است.
کلیدهای کولرهای آبی
الف) کلید کولر (سلکتوری): مورد استفاده این نوع کلید در کولرهای پرتابل (اتاقی) است. این نوع کولر دارای یک الکتروموتور تک فاز یک دور میباشد که محور این الکتروموتور هم زمان پمپ آب و دمنده کولر را به حرکت در میآورد. با گردش سلکتور از حالت خاموش به ماکزیمم دور موتور تغییر کرده و میزان آب دهی و هوای ارسالی را زیاد میکند.ب) کلید کولر آبی معمولی: در این نوع کلید برای راه اندازی الکتروپمپ یا پمپ آب الکتروموتور دو دور و کنترل دورهای آن از سه کلید قطع و وصل استفاده میگردد.
پ) كلید كنترل هوشمند: برای هرچه بهترشدن عملكرد كولرهای آبی امروزه ازكنترل هوشمند به جای كلیدهای معمول در ساختمانها استفاده میگردد. بهواسطه مجهز بودن این كلیدها به كنترل دمای اتاق (ترموستات) امكان روشن و خاموش شدن دستگاه با رسیدن به دمای تنظیم شده امكان پذیر بوده و همچنین داشتن قابلیت راه اندازی اتوماتیک در زمانهای از قبل تعیین شده و یا خاموش كردن آن در زمانهای مشخص و كنترل از راه دور از مزیتهای استفاده از این نوع كلید به شمار میرود كه میتواند بدون هیچ گونه تغییری در سیمکشی جایگزین كلیدهای فعلی گردد.
طرز کار کولرهای آبی
آبی كه یكنواخت از آب پخش کنها پاشیده میشود، پوشالها را پیوسته خیس نگه می دارد. وقتی بادزن حركت میكند هوای بیرون از روی پوشالهای خیس می گذرد و باعث تبخیر بخشی از آب روی پوشالها میشود. گرمای لازم برای تبخیر از هوا و باقیمانده آب گرفته میشود و در نتیجه هم هوا و هم آب خنك میشود. هوای خروجی از كولر آبی علاوه بر خنكی از گرد و غبار نیز تصفیه شده و وارد اتاق میگردد به همین دلیل چون روزنههای پوشال به خاطر آلودگی به تدریج مسدود میشود، میبایست پوشالها در هر دوره تعویض گردد، به كولر آبی خنکكن تبخیری نیز گفته میشود.
استفاده از كولرهای تبخیری سازگار با محیط زیست طبیعی (اكوسیستم) بوده و برخلاف كولرهای غیرتبخیری باعث گرمایش زمین نمیگردد.
نصب و راهاندازی کولرهای گازی
ساخت شاسی كولرهای آبی
برای اتصال کولر آبی در محل نصب به دلیل قرار گرفتن سرریز در تشتک (سینی) کولر، برآمدگی سردنده و مهره سرریز کولر، امکان تخلیه آب درون تشتک و فاصله داشتن دهانه کانال توزیع هوا از کف محل نصب کولر، بایستی کولر در ارتفاعی از کف ساختمان نصب گردد. بدین لحاظ یکی از تجهیزات برای نصب کولر آبی ساخت شاسی (چهارپایه) است و به دلیل موقعیت های متفاوت محل نصب (بام، بالکن، حیاط خلوت، پاسیو، کنار پنجره و…) شکل های شاسی متفاوت خواهد بود.
در شکل دو نمونه از شاسی كولر را مشاهده میكنید:
حمل کولرهای آبی
كولرهای آبی را می توان به یكی از روش های زیر حمل و به محل نصب منتقل نمود:
1 بالابر
2 آسانسور
3 جداسازی
تراز كردن كولرهای آبی
به وسیله تراز بنایی در جهات مختلف تراز بودن كولر را مورد بررسی قرار داده و با قرار دادن جسمی در زیر پایههای شاسی تمام سطوح آن را تراز مینماییم.
روشهای اتصال کولرهای آبی به کانال
برای اتصال دهانه کولر به دهانه کانال از روشهای مختلفی استفاده میشود که مهمترین آنها عبارت است از:
الف) اتصال با استفاده ازكانال قابل انعطاف (برزنت) و چسب
ب) اتصال با استفاده از كانال قابل انعطاف، پیچک و تسمه فولادی و پیچ خودکار
پ) اتصال با استفاده از كانال قابل انعطاف و گیرههای پلاستیکی
اتصال دهانه کولر به دهانه کانال با استفاده از برزنت و چسب
دراین روش دهانه کولر را به اندازه 30 سانتی متر از دهانه کانال فاصله داده و سپس یک برزنت به عرض 30 سانتی متر و با طولی برابر محیط دهانه بزرگ تر که لبه های آن را به یکدیگر می دوزند، بین دهانهها قرار میدهند سپس لبهها را به مقداری چسب (چسبهای همه كاره) آغشته كرده و کمی آن نقاط را میفشارند که پس از خشک شدن چسب، اتصال صورت میگیرد.
مقررات ملی
- درمحل اتصال كانال هوا به دستگاه از كانال قابل انعطاف یا لرزه گیر استفاده میشود.
- طول اتصال لرزه گیر بین ۱۰-۳۵ سانتی متر باید باشد.
- لرزه گیر باید به گونهای روی كانال هوا نصب شود كه كانال های دو طرف لرزه گیر هم محور باشند.
- برای اتصال بین دو كانال میتوان از جوشكاری، پرچكاری، نوار چسب، خمیر، لاستیک، واشر و دیگر لوازم مورد تأیید در زبندی استفاده شود.
اتصال کولر به کانال با استفاده از برزنت، تسمه فولادی و پیچ خودکار
در این روش اتصال با استفاده از برزنت به عرض 30 سانتی متر و طولی برابر محیط دهانه بزرگتر كانال یا كولر انتخاب و بین دهانه كولر و كانال در محل نصب بهوسیله اتصال تسمه فولادی، پیچ خودكار و پیچک متصل میكنند.
اتصال با استفاده از برزنت و گیرههای پلاستیکی
در این نوع اتصال نیاز به گرداندن لبههای کانال به بیرون (پیچک کردن)، تسمه و پیچ خودکار نیست. برای اتصال برزنت به دهانه کانال و کولر از تعدادی گیره پلاستیکی استفاده میکنند.
برای کیفیت بهتر اتصال لازم است محل گیره ها نزدیک به یکدیگر در سراسر لبه های کانال و کولر قرار بگیرند استفاده از این روش هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و هم سرعت انجام بالا است و انجام کار بسیار سریع و آسان میباشد و افراد مبتدی نیز قادر به انجام کار میباشند.
روشهای انتقال آب به كولرهای آبی
برای تأمین آب مورد نیاز کولرهای آبی، آب شهر از طریق لولههای فولادی یا پلیمری از کنتور آب به نزدیکی محل نصب کولر انتقال و پس از آن از طریق لولههایی با قطر 1/4inch به کولر آبی انتقال داده میشود.
لولههای مورد استفاده در نصب كولرهای آبی
مسی | پلیمری |
الف) لوله های مسی: لوله های مسی مورد استفاده در انتقال آب به كولر آبی معمولاً دارای قطری برابر 1/4inch میباشد. این نوع لوله معمولاً به صورت کلاف تولید و به بازار عرضه میشود
ب) لوله های پلاستکی (پلیمری): این نوع لوله نیز با قطر 1/4inch و به صورت رول تولید و به بازار عرضه میشود.
لوله به قطر 1/4inch معادل لولهای به قطر چند میلی متر میباشد.
روش اتصال لوله به کولرهای آبی
برای اتصال لوله مسی یا پلاستیکی به لوله آب شهر و بدنه کولر نیاز به یک سری فیتینگ (اتصالات) است که عمدهترین آنها عبارتاند از:برای اتصال لوله مسی یا پلاستیکی به آب شهر و شیر شناور كولر ابتدا تعداد یک عدد مغزی و شیر فلکه 1/2 را با استفاده از مواد آب بندی (نوار تفلون و…) به لوله آب شهر متصل میكنند. استفاده از شیر فلکه برای قطع و وصل نمودن جریان آب در موقع تعمیرات است و بعد از شیر فلکه یک عدد تبدیل 1/2×1/4 با استفاده از نوار تفلون به شیر فلکه متصل میشود. سپس لوله مسی یا لاستیکی به خروجی شناور كولر و تبدیل متصل میشود.
حتماً برای بستن اتصالات كولر از دو عدد آچار مناسب استفاده نمایید.
انواع شیر قطع و وصل آب کولر
برای قطع و وصل نمودن جریان آب به کولر در مواقع تعمیرات و تعویض شیر شناور، لوله مسی یا پلاستیکی از شیرهای بین مسیر مثل شیر فلکه کشویی یا شیرهای ربع گرد تبدیلی استفاده میشود.
کولر آبی سلولزی با موتور BLDC لورچ مدل LC80
-
20,982,600 تومان
·
کولر آبی سلولزی هوشمند انرژی 7500 (با موتور BLDC)
-
29,403,000 تومان
·
کولر آبی صنعتی سلولزی آکسیال انرژی مدل EC20
-
63,132,800 تومان
·
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین رتبه 3.3 / 5. تعداد رای: 3
کسی قبلا به این مقاله امتیاز نداده، شما نفر اول باشید!