نحوه استفاده از اجاق چوبی
This article was co-authored by wikiHow Staff. Our trained team of editors and researchers validate articles for accuracy and comprehensiveness. wikiHow’s Content Management Team carefully monitors the work from our editorial staff to ensure that each article is backed by trusted research and meets our high quality standards.
There are 8 references cited in this article, which can be found at the bottom of the page.
wikiHow marks an article as reader-approved once it receives enough positive feedback. In this case, 89% of readers who voted found the article helpful, earning it our reader-approved status.
This article has been viewed 288,049 times.
Learn more…
روشن کردن آتش
-
اگر دفترچه راهنمای اجاق گاز خود را ندارید، وب سایت سازنده را برای یک کپی بررسی کنید
-
کرئوزوت ترکیبی از مواد شیمیایی است که از سوخت نسوخته تشکیل شده است. این ماده می تواند در دودکش شما جمع شود و منجر به آتش سوزی دودکش شود.
-
از نظر نوع چوب می توانید بین چوب سخت و چوب نرم یکی را انتخاب کنید. چوبهای سختی که از درختان برگریز میآیند متراکمتر هستند و سوختگی گرمتر و طولانیتری ایجاد میکنند، بنابراین برای زمستانهای سرد ایدهآل هستند. چوبهای نرم چگالی کمتری دارند، بنابراین آتش خنکتری تولید میکنند که برای شبهای خنک بهار یا پاییز عالی است.[2]
-
چوب شومینه را می توان در بسیاری از فروشگاه های رفاه، پمپ بنزین ها، فروشگاه های سخت افزار، فروشگاه های مواد غذایی، مراکز باغ، تامین کنندگان چوب و آنلاین یافت.
-
منبع اصلی هوا در بسیاری از اجاقهای چوبی، ورودی هوا در زیر رنده است که اکسیژن را به بستر آتش میرساند. بسیاری از اجاق های چوبی دارای اهرمی در زیر یا کنار در هستند که این شیر را کنترل می کند.
-
اجاق گازها همچنین ممکن است دارای یک دریچه هوای ثانویه در بالای جعبه آتش برای تامین اکسیژن شعله ها و همچنین یک دمپر باشد که دودکش را باز و بسته می کند.
-
پنج یا شش تکه روزنامه را مچاله کنید. از خشک بودن کاغذ مطمئن شوید.
-
توپ های روزنامه را در مرکز آتشدان قرار دهید.
-
تا 15 تکه کیندلینگ را روی کاغذ قرار دهید. مطمئن شوید که قطعات چوب خشک و کوچک باشند.[4]
-
درب اجاق هیزمی را حدود پنج دقیقه باز بگذارید تا مطمئن شوید که آتش به اندازه کافی هوای تازه دریافت می کند.[5]
-
همانطور که کاغذ می سوزد، تکه های کیندینگ روی آن را مشتعل می کند و این باعث می شود آتش روشن شود.
- هنگامی که چوب را به آتش اضافه می کنید، کنده ها را به آرامی روی هم قرار دهید تا هوا تا حد امکان آنها را احاطه کند.
-
درب را تا حد زیادی ببندید، اما حدود 15 دقیقه آن را باز بگذارید تا از خفه شدن آتش در حین استقرار آن جلوگیری کنید.[6]
- هنگامی که آتش کاملاً ثابت شد، پس از حدود 15 دقیقه، می توانید در را ببندید و ببندید.
-
در را به آرامی باز کنید تا از هجوم هوای تازه به داخل اجاق گاز و ایجاد دود جلوگیری کنید.
- بسته نگه داشتن در از خروج جرقه ها و اخگرها نیز جلوگیری می کند و این مهم است زیرا می تواند باعث سوختگی یا آتش سوزی شود.
لاگ های بزرگتر اضافه کنید. بعد از اینکه چند کنده کوچک اضافه کردید و اجازه دادید آتش خودش را بگیرد، می توانید کنده های بزرگتر را به آتش اضافه کنید. هنگامی که شعله های کنده های کوچکتر شروع به فروکش کرد، حدود سه کنده بزرگتر را به آتش اضافه کنید.
-
بیش از پنج گزارش در یک زمان اضافه نکنید. افزودن بیش از حد چوب به یکباره، آتش را تا حدی خاموش می کند و سوخت را نسوخته باقی می گذارد، و این منجر به تجمع دود و کرئوزوت می شود.
-
اهرم های دریچه هوا را ببندید تا حدود یک سوم باز شوند. این شامل هوای اولیه، هوای ثانویه و دمپر می شود.
-
هرگز دریچه هوای ثانویه یا دمپر را به طور کامل نبندید. این می تواند منجر به تجمع قطران، دوده و کرئوزوت در دودکش شود.[10]
-
تعداد زیادی فن اجاق گاز وجود دارد که می توانید آن ها را خریداری کنید که روی اجاق چوبی قرار می گیرند و گرما را به بیرون می دمند.
-
هنگام شعلهور شدن آتش، کودکان و حیوانات خانگی را از اجاق گاز دور نگه دارید. فلز اجاق چوبی بسیار داغ خواهد بود و می تواند باعث سوختگی شود. ساده ترین راه برای دور نگه داشتن بچه ها و حیوانات از اجاق گاز، نصب حصار یا دروازه ایمنی در اطراف آن است.
-
تمام مواد قابل احتراق را حداقل 3 فوت (90 سانتی متر) از اجاق چوبی دور نگه دارید. این شامل سوخت، کیندلینگ، کاغذ و کتاب و مبلمان است.
-
یک کپسول آتش نشانی در همان اتاقی که اجاق گاز نصب شده است نصب کنید.
-
برای اینکه یک شب آتش بگیرید، دریچه های هوا را باز کنید و چند تکه چوب سخت به آتش اضافه کنید. اجازه دهید آتش حدود 25 دقیقه بسوزد و سپس دریچه ها را به نقطه معمولی خود ببندید. این امر از دود شدن، که منجر به تجمع دود و کرئوزوت می شود، جلوگیری می کند.[12]
-
بگذارید آتش به جای ریختن آب روی آن به طور طبیعی خاموش شود. هنگامی که آتش خاموش شد و فقط اخگر باقی ماند، می توانید آتش را رها کنید تا خود به خود خاموش شود.
تمیز کردن و نگهداری اجاق چوبی
-
چوبی که خیس، سبز، رنگ شده یا تحت فشار است
-
زباله
-
پلاستیک
- مقوا
- زغال سنگ
- تخته خرده چوب یا تخته سه لا
- گلوله های چوبی
- گاز، مایع فندک یا هر سوخت دیگری
-
همیشه یک لایه خاکستر یک اینچی (2.5 سانتی متری) در کف شومینه برای عایق بندی بگذارید.[14]
-
هرگز خاکستر را بلافاصله پس از آتش سوزی پاک نکنید. حداقل 24 ساعت صبر کنید تا خاکستر کاملا خنک شود.[15]فایرباکس را هر هفته تمیز کنید. وقتی از اجاق هیزمی به طور منظم استفاده می کنید، هفته ای یک بار داخل اجاق گاز را تمیز کنید. برای تمیز کردن آن، داخل آن را با یک برس سفت بشویید تا دوده و باقی ماندههای آن از بین برود.
- وقتی داخل آن را تمیز کردید، خاکستر و دوده را از اطراف پایه اجاق گاز خارج کنید.