نحوه ساخت و استفاده از اجاق خورشیدی
مردم در سراسر جهان از اجاق های خورشیدی برای کاهش وابستگی به هیزم و زغال سنگ استفاده می کنند. حتی اگر برق دارید، یک اجاق خورشیدی می تواند یک روش موثر و صرفه جویی در انرژی برای پختن غذای شما باشد. اگر می خواهید یک اجاق گاز قابل حمل برای کمپینگ یا حیاط خلوت خود داشته باشید، می توانید از یک جعبه مقوایی یک اجاق خورشیدی سبک بسازید. اگر اجاق خورشیدی واقعاً سنگینی میخواهید که عمر طولانی داشته باشد، میتوانید آن را از یک درام فلزی بسازید.
ساخت اجاق خورشیدی سبک
فاصله بین جعبه ها را با روزنامه یا پارچه پاره شده پر کنید. روزنامه یا پارچه را به صورت نوارها درآورید، مچاله کنید و در شکاف بین دو جعبه قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که شکاف را به طور کامل پر کنید تا فضای خالی وجود نداشته باشد.[2]
- کاغذ یا پارچه به عنوان عایق عمل می کند که گرما را در داخل اجاق نگه می دارد.
داخل جعبه کوچکتر را با کاغذ ساختمانی مشکی بپوشانید. تکه هایی از کاغذ ساختمانی مشکی را که به اندازه دیوارها و پایین جعبه مقوایی خود هستند برش دهید. برای چسباندن آنها از چسب استفاده کنید.[3]
- رنگ مشکی گرما را خیلی راحت جذب می کند، بنابراین فر شما را برشته نگه می دارد.
ذوزنقه ها را از مقوا برش دهید. ضلع باریک ذوزنقه باید به اندازه عرض یک طرف جعبه بزرگ شما باشد. این سمتی است که به جعبه وصل خواهید کرد. لبه پهن ذوزنقه باید 2 اینچ (5.1 سانتی متر) پهن تر از لبه کوچک باشد.[4]
- برای برش مقوا از یک چاقوی کاربردی استفاده کنید. مقوای خود را روی یک سطح ضد خش، مانند کف گاراژ قرار دهید تا آن را برش دهید. همیشه در جهت دور از بدن خود برش دهید تا از بریدن تصادفی خود جلوگیری کنید.[5]
هر مربع از مقوا را با یک سطح بازتابنده بپوشانید. می توانید از فویل آلومینیومی، مایلار، آینه، سایه خودکار فلزی یا سطح بازتابنده دیگر استفاده کنید. این کار اشعه های خورشید را به داخل فر خورشیدی منعکس می کند و غذای شما را گرم می کند. فویل یا مواد دیگر را با استفاده از نوار چسب یا چسب سیمانی به مقوا بچسبانید. اکنون که مقوا با فویل پوشیده شده است، می تواند به عنوان یک بازتابنده عمل کند.[6]
- اگر از فویل آلومینیومی استفاده می کنید، آن را صاف کنید تا کمترین چین و چروک داشته باشد.
هر بازتابنده را با زاویه 45 درجه به سمت بالا نگه دارید. می توانید میله های فلزی نازک و محکم را از یک فروشگاه سخت افزاری خریداری کنید. میله ها را به زمین زیر بازتابنده ها بچسبانید. بازتابنده ها را روی میله ها قرار دهید و آنها را در جای خود بچسبانید.[8]
- اگر اجاق خورشیدی خود را در روزی با باد کار میکنید، بیشتر مراقب باشید که میلهها با چسباندن آنها به زمین عمیقتر منفجر نشوند.
فر را در آفتاب کامل قرار دهید و ظرف غذا را داخل آن قرار دهید. برای بهترین نتیجه، از اجاق خورشیدی خود بین ساعت ۱۱ صبح تا ۲ بعد از ظهر استفاده کنید. این زمانی است که خورشید در شدیدترین حالت خود قرار دارد. شما می توانید از اجاق خورشیدی خود در هر فصلی از سال استفاده کنید، به شرط آنکه آفتابی باشد.[9]
- خورشید در طول روز حرکت میکند، بنابراین اگر چیزی میپزید که چند ساعت طول میکشد، مطمئن شوید که فر را در جایی قرار ندهید که ظرف یک ساعت سایهدار باشد.
مدت زیادی صبر کنید تا غذای شما پخته شود. وقتی پختن غذای شما نسبت به اجاق برقی معمولی بیشتر طول می کشد، تعجب نکنید. اجاق خورشیدی در دمای بسیار پایینتری قرار دارد، بنابراین غذای شما را به آرامی میپزد، مانند استفاده از قابلمه. [10]
- ممکن است لازم باشد در حین پخت و پز چندین بار جای جعبه خود را تغییر دهید تا آفتاب بگیرید.
- دمای داخلی گوشت خود را با یک دماسنج گوشت اندازه گیری کنید، که می توانید آن را به هر چیزی که می پزید بچسبانید. اطمینان حاصل کنید که گوشت تا حداقل 170 درجه فارنهایت (77 درجه سانتیگراد) می رسد، که دمایی است که میکروب ها را از بین می برد.[11]
ساخت کوره خورشیدی سنگین
یک درام فلزی بزرگ را به صورت عمودی با اره مویی به دو نیم کنید. یک درام روغن برای این منظور به خوبی کار خواهد کرد. حتما از تیغه برش فلز استفاده کنید. وقتی کارتان تمام شد، نیمدرام باید شبیه یک گهواره باشد.[12]
- برای درست کردن فر فقط به نصف درام نیاز دارید. می توانید نیمه دیگر را دور بریزید.
داخل نیم درام را با یک صابون چربی گیر تمیز کنید. مقداری صابون چربی زدا را روی یک برس اسکراب قرار دهید. داخل نیم درام را با آب و صابون چربیگیر کاملاً بمالید.[13]
- به گوشه ها و شکاف ها، جایی که چربی می تواند انباشته شود، توجه بیشتری داشته باشید.
یک مستطیل بزرگ از ورق فلز را برش دهید تا با قسمت داخلی منحنی درام مطابقت داشته باشد. ضلع بلند باید به اندازه طول درام باشد. دیگری باید با عرض منحنی داخل درام برابر باشد. میتوانید داخل منحنی را با یک نوار اندازهگیری انعطافپذیر اندازهگیری کنید، و سپس آن را روی ورق فلزی مشخص کنید.[14]
- برای برش ورق فلز از تکه های قلع استفاده کنید.
- هنگام برش ورق فلزی همیشه از عینک ایمنی و دستکش محافظ استفاده کنید.
- برای مستطیل بزرگ: یک ضلع به اندازه ضلع بلند درام باشد، طرف دیگر باید با طول منحنی داخلی برابر باشد. شما می توانید این را با یک نوار اندازه گیری انعطاف پذیر اندازه گیری کنید.
دو نیم دایره را برش دهید تا در انتهای درام قرار بگیرد. یک رشته به طول شعاع انتهای درام ببرید. یک نشانگر به انتهای نخ ببندید. نخ را روی ورق فلزی نگه دارید و نشانگر را به اطراف بچرخانید تا یک دایره بکشید. دایره را ببرید و از وسط نصف کنید.[15]
- با استفاده از قلع، عینک ایمنی و دستکش محافظ برش دهید.
ورق فلزی را به داخل درام وصل کنید. با مته ⅛ اینچی (.32 سانتی متری) سوراخ هایی را از طریق ورق فلز و درام سوراخ کنید، سپس با استفاده از تفنگ پرچ، پرچ های پاپ ⅛ اینچی (.32 سانتی متر) را اعمال کنید.[16]
- پرچ را داخل نازل تفنگ پرچ بلغزانید. میخ پرچ را در سوراخی که سوراخ کرده اید قرار دهید و ماشه تفنگ پرچ را فشار دهید.[17]
داخل فر را با یک رنگ بازتابنده که برای باربیکیو درجه بندی شده است رنگ کنید. با این کار میزان حرارت داخل فر به حداکثر می رسد. شما می توانید رنگ بازتابنده را در یک فروشگاه سخت افزار یا آنلاین خریداری کنید.[18]
- اطمینان حاصل کنید که هنگام نقاشی از دستکش و لباس های غیر فانتزی استفاده می کنید و در مکانی با تهویه مناسب و ترجیحاً بیرون نقاشی می کنید.
یک لبه فلزی با چشمک زدن در اطراف سه لبه بالای فر ایجاد کنید. این رویه شیشه ای را نگه می دارد که از قسمت باز آن را به داخل و خارج می کنید. ساده ترین راه برای ایجاد یک لبه با شش تکه فلزی چشمک زن است:[19]
- به جای اینکه روی لبه های ناهموار بشکه بچرخید، با قرار دادن دو لایه فلاشینگ به طوری که لیوان بین آنها بلغزد، یک “ساندویچ” چشمک زن درست کنید.
- یک نوار مقوای ضخیم را در بین دو لایه فلاش قرار دهید تا در حین سوراخ کردن هر دو لایه، آنها را از هم جدا نگه دارد و فلش را با پرچ های پاپ به درام وصل کنید.
- مقوا را بردارید و این کار را تکرار کنید تا 3 طرف بالای درام ساندویچ های چشمک زن داشته باشد.
نیم درام را برگردانید و عایق اسپری را به بیرون بزنید. دستکش بپوشید و این کار را در بیرون انجام دهید زیرا عایق اسپری بسیار چسبنده است! یک لایه نازک و یکنواخت روی کل فر بمالید.[20]
- عایق اسپری بسیار منبسط می شود، بنابراین با یک لایه نازک شروع کنید و قبل از اعمال بیشتر صبر کنید تا خشک شود.
یک پایه به کف فر بچسبانید تا از واژگونی آن جلوگیری کنید. بسته به اینکه می خواهید فر شما ثابت یا قابل حمل باشد، درام را به یک تکه چوب یا یک قاب آلومینیومی مربعی با چرخ دریل کنید و پیچ کنید. [21]
- در نیمکره شمالی، فر خود را به سمت جنوب زاویه دهید.
- در خط استوا، فر خود را مستقیماً به سمت بالا قرار دهید.
سوراخ های زهکشی کف فر را دریل کنید. حدود هر 3 اینچ (7.6 سانتی متر) یک سوراخ کوچک در یک خط مستقیم در کف فر ایجاد کنید. حتماً عایق را سوراخ کنید.[22]
- سوراخ های کوچک باعث می شود که تراکم از فر خارج شود.
یک ورق شیشه ای با اندازه سفارشی را داخل لبه فلزی بکشید. شیشه سکوریت شده سخت تر از شیشه معمولی است و لبه های تیز آن ساییده شده است. این بدان معناست که می توانید بدون نیاز به سمباده زدن از آن به همان شکلی که هست استفاده کنید.
- شیشه باید حدود 3⁄16 اینچ (0.48 سانتی متر) باشد تا به اندازه کافی ضخیم باشد تا محکم باشد.
- شما باید شیشه را بر اساس ابعاد اجاق خورشیدی خود در یک فروشگاه سخت افزار سفارش دهید.
در صورت تمایل یک دماسنج داخل فر قرار دهید. دماسنج اجاق چوبی انتخاب خوبی است زیرا دارای پشتی مغناطیسی است و می تواند گرمای زیاد و ثابت را تحمل کند. چون طبل فلزی است، دماسنج مغناطیسی به هر قسمتی از اجاق می چسبد.[23]
- می توانید دماسنج را بررسی کنید تا ببینید فر شما چقدر داغ شده است، اما برای اینکه واقعاً مطمئن شوید که غذای شما به اندازه کافی پخته شده است، باید از دماسنج گوشت استفاده کنید.
قفسه های آلومینیومی را در کف فر قرار دهید. یک یا دو گریل مستطیلی را در فر قرار دهید تا بتوانید غذای خود را درست مانند پختن در فر برقی در جای خود قرار دهید. این مفید است زیرا بدون گریل، کف فر شما خمیده است و قرار دادن هر تابه در فر را دشوار میکند.[24]
- لازم نیست کوره ها را در جای خود محکم کنید. فقط می توانید آنها را در کف فر قرار دهید.
غذای خود را در یک روز آفتابی بپزید. غذا را در فر قرار دهید و بگذارید ساعت های زیادی بماند. برای پختن گوشت، روند مشابهی را دنبال کنید، مانند زمانی که از دیگ کاسه یا نوع دیگری از آهسته پز استفاده می کنید. به عنوان مثال، برای کباب کردن مرغ، ممکن است حدود 5 ساعت زمان نیاز داشته باشید. دمای داخلی گوشت را با دماسنج گوشت تست کنید تا مطمئن شوید که به 170 درجه فارنهایت (77 درجه سانتیگراد) می رسد، دمایی که میکروب ها را از بین می برد.[25]
- اکثر کورههای خورشیدی به حداکثر حرارت بین ۲۵۰ درجه فارنهایت (۱۲۱ درجه سانتیگراد) و ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۷ درجه سانتیگراد) میرسند. با این حال، اندازه، مواد و عایق اجاق خاص شما تعیین می کند که فر شما چقدر داغ می شود.
- بسته به موقعیت مکانی خود، باید فر خود را در جهات مختلف قرار دهید تا از نور خورشید حداکثر استفاده را ببرید.
سلام
سلام و عرض ادب