ضرر کولر آبی بیشتر است یا گازی
حتماً برای شما هم بارها پیش آمده است که شب در معرض باد کولر استراحت کنید و فردا صبح با خارش گلو و درد یا حالت سرماخوردگی و لرزش بدن از خواب بیدار شوید.
چنین مواردی این سوال را مطرح میکند که آیا باد کولر برای سلامتی انسان ضرر دارد یا خیر و اگر بلی چه نوع کولری میتواند برای سلامتی ضرر بیشتری داشته باشد.
اگر در معرض باد مستقیم کولرهای گازی و آبی قرار بگیرید ممکن است دچار بیماریهای مختلفی چون سرماخوردگی، آلرژی و بیماریهای باکتریایی و ریوی و غیره شوید.
اصولاً کولرهای آبی سیستم قدیمیتری دارند و به دلایل زیر امکان بیماری و آلودگی فضا از طریق آنها زیاد است:
۱.قرار گرفتن کولر آبی در پشت بام و فضای باز و سیستم سرمایش تبخیری که به خودی خود آلودگی و ریز ذرات گرد و غبار و دوده را جذب و به وسیله تبخیر از طریق کانالها وارد هوای منزل میکند متاسفانه امکان دچار شدن به سرطان از طریق استنشاق ذرات آلوده هوا زیادتر خواهد شد. کولرهای گازی اغلب دارای فناوری تصفیه هوا میباشند.
۲. استفاده از پوشالهای قدیمی در آن، بسته به مدتی که پوشالها را تعویض نکرده باشید میتواند انواع آلودگی را در پوشالها جذب کرده و تبدیل به قارچ و باکتری کند و وارد فضای خانه و محل کار شما کرده و عامل بیماری تان گردد. این مشکل امروزه با توجه به سیستم سرمایشی کولرهای گازی و یا استفاده از پد سلولزی در کولرهای آبی تا حدی کمتر شده است.
۳. کولر آبی رطوبت زیادی را وارد فضای منزل میکند.
آنچه در این مقاله میخوانید
بیماریهای که ممکن است از طریق کولر آبی منتقل شود:
1. مشکلات تنفسی و ریوی مثل آسم و برونشیت و حتی انواع سرطان
2. افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، آریتمیهای قلبی و حملات قلبی
3. ابتلا به بیماریهای تنفسی و ریوی با تنفس قارچها
4. ویروسهای فصلی یا دورهای
5. حشرات ریز
6. بیماریهای مفاصل و استخوان درد در نتیجه افزایش رطوبت هوا
7. سردرد
8. سرگیجه
9. مشکلات سینوسی
راه حل کم کردن زیانهای کولر آبی
1. استفاده از فیلتر تصفیه هوا: برای آنکه در برابر هجوم انواع آلایندهها به داخل منزل خود از طریق باد کولر وارد فضای منزل میشوند ایمن شوید بهتر است از فیلترهای تصفیههوا استفاده کنید انواع ضد باکتری آنها میتواند تا حدود زیادی نگرانی شما را از حضور ریزگردها و باکتریها در خانه راحت کند.
2. استفاده از پد سلولزی به جای پوشالهای قدیمی
3. باز کردن درب و پنجرهها یا سیستم تهویه مناسب
اما در کنار خطرات استفاده از کولر آبی کولرهای گازی نیز چندان بی خطر نیستند با اینکه در سیستم این کولرها از تصفیه هوای پلاسما استفاده شده است.(سیستم تصفیه هوای یونی)
همچنین از فیلترهای تصفیه هوا با قابلیت جذب ذرات با بهرهمندی از الکتریسیته ساکن در این نوع کولر استفاده شده است.
همچنین کولر گازی بر عکس کولر آبی ذرات مرطوب هوا را گرفته و هوا را خشک میکند که این از جهتی خود ممکن است خطراتی در پی داشته باشد:
1. خشکی بدن و کم آبی بدن
2. خشکی پوست و آسیبهای پوستی مثل خارش شدید و ترک خوردن پوست
3. خوندماغ شدن
4. خشکی گلو، خشک شدن مجاری تنفسی در بینی و افزایش ورود ویروسها و باکتریها به بدن به دلیل خشکی این مجاری.
5. آسم و غیره
با توجه به خطرات گفته شده امروزه تا حدودی میتوان با پیشگیری و استفاده از تجهیزات مختلف، ضرر و زیانهای ناشی از استفاده از انواع کولر را کاهش داد اما در مجموع زیانهای کولر گازی از جهت به خطر انداختن سلامتی انسان، بسیار کمتر از کولرهای آبی است.