کولر آبی سلولزی
- مهدی علمیتبار
- راهنمای خرید
- می 31, 2023
- 15 آگوست 2023
فصل گرم و کلافه کننده تابستان در راه است و شما از کولر یا وسیله خنک کننده خود راضی نیستید؟ دلایل عدم رضایت شما هر چه باشد، دلایل استفاده از کولرهای آبی در منازل و شرکتها و سولههای بزرگ و صنعتی در کشور ما نیازی به توضیح و تفصیل ندارد. آب و هوای ایران وسایل سرمایشی را میطلبد که در عین قدرت خنک کنندگی بالا، مقدار رطوبت مورد نیاز هوا را هم تأمین کنند.
همچنین شرایط کویری ایران معمولاً مهمترین عامل وجود ذرات و ریزگردها در هوای موجود میباشد که این گرد و غبار با وزش طوفانهای فصلی حتی در فصول گرم سال افزایش شدیدی داشته است و لازم است کولرهای آبی که از بیرون جریان هوا را وارد خانه میکنند قدرت فیلترینگ بالایی داشته باشند.
امروزه در بسیاری از خانهها شاهد به کارگیری نسل جدیدی از کولرهای آبی هستیم که حدود سی سال از اولین تولیدات آن میگذرد و موارد بالا را در تولید آن مد نظر قرار دادهاند.
کولر آبی سلولزی را نخستین بار در در سال ۱۳۷۰، شرکت انرژی روانه بازار وسایل خانگی ایران نمود. شرکتی مطرح و موفق در عرصه تولیدات خانگی با قدمتی قابل توجه که قریب پنجاه سال از زمان تاسیس آن میگذرد.
طبعاً محصولاتی که این شرکت تولید میکند نیز از کیفیت خوب و قابل قبولی در مقایسه با انواع خارجی برخودار خواهد بود. کولرهای سلولزی با قابلیت پد سلولزی خود بسیاری از مشکلات کولرهای آبی پوشالی را مرتفع کرد و در عین حال با صرفهتر هم بود و امروزه توانسته تا حد زیادی جایگزین این نوع سنتیتر کولر آبی در میان مصرفکنندگان شود.
تغییر الگوی مصرف انرژی، یکی از دلایل تولید کولرهای آبی سلولزی بوده است. کولرهای معمول آبی اصولاً به دلیل کارکرد خود بسیار پر مصرف بودند و انواع آلودگیهای محیط و ذرات هوا را جذب میکردند. اسپیلتها از گازهای سمی CFO و HFC استفاده میکنند و طبعا آلودگی دارند اما کولرهای سلولزی هیچ نوع آلودگی را ایجاد نمیکند.
مزایای استفاده از کولر های آبی سلولزی به جای نوع پوشالی
- راندمان دو برابر و توانایی جذب آب و خنک کنندگی بالاتر که آن را برای محیطهای گرم تر و شرایط آب و هوایی کشورمان مطلوب میسازد.
- راندمان این نوع از کولرهای آبی بیش از 80 درصد است.
- ساختار خاص و لانه زنبوری پدهای سلولزی، سبب جذب یکنواخت آب روی سطح آنها میشود.
- هر متر مربع از پدهای سلولزی میتواند تا 60 لیتر آب جذب کند، به همین دلیل، کولر آبی سلولزی دارای خنک کنندگی بسیار بالایی است.
- استحکام پدهای سلولزی نسبت به نوع پوشالی بیشتر است و تا سال ها تغییر در شکل آن ایجاد نخواهد شد در حالی که پوشال کولرها را باید مدام تعویض کرد.
اما پوشالها ساختاری ناهمگن دارند و به مرور زمان با ریزش آب و سنگین شدن آنها به سمت پایین میافتند و شکل و شمایل آنها در همه جا یکسان و یکدست نمیماند و از هر جا که امکان نفوذ هوا را داشته باشد. هوای گرم از آن عبور کرده و وارد خانه میشود. هوای گرم جایگزین هوای خنک داخل خانه میشود و باعث کاهش 20 درصدی راندمان خنککنندگی هوای کولرهای آبی معمولی میشود. - در کولرهای سلولزی، به دلیل وجود پدهای سلولزی، آب تجمع نمییابد که باعث کاهش خطر آسیب رسیدن به موتور میشود، زیرا آب به سمت پایین ریزش میکند.
- دوام و کیفیت بالاتر محصول به طور کلی
- دوام و کیفیت بالاتر پد سلولزی به نسبت پوشال که تا پنج سال عمر مفید دارند.
- مصرف انرژی و برق کمتر
- نیاز کمتر به سرویس و تعمیرات و رسوب زدایی
- بیخطر بودن پد سلولزی برای محیط زیست. مواد اولیهای که برای تولید پدهای سلولزی استفاده میشود از نوع مرغوب و کاملاً تجزیهپذیر هستند و خودشان هیچگونه ماده سمی و یا آلاینده را تولید نمیکنند.
- همچنین عامل نفوذ گرد و غبار و ایجاد حساسیت نمیشود.
- راه اندازی آن سریع است و به مهارت خاصی نیاز ندارد.
- مکندگی بالای پد سلولزی آب را به تمام نقاط پد رسانده و از ایجاد نقاط خشک جلوگیری میکند
- در اکثر مواقع، پدهای سلولزی از جنس آلومینیوم و یا گالوانیزه هستند که این امر سبب افزایش مقاومت آنها در برابر آب و اکسیداسیون شده است
نحوه کار کولرهای آبی نوع سلولزی
کولر آبی سلولزی از پدهای سلولزی به جای پوشالهای معمول تشکیل شده است که این پدهای تعبیه شده، ورقههایی نازک، منظم و موج داری از جنس سلولز هستند.
پد سلولزی دارای خاصیت رطوبت پذیری بسیار بالایی است. به دلیل فرایند خنک کنندگی تبخیری کولرهای آبی که با جذب هوای گرم رطوبت موجود را تبخیر میکنند، در صورت جذب بیشتر هوای گرم قدرت خنک کنندگی کولر هم افزایش میابد.
قابلیت جذب بالای رطوبت در این ورقههای سلولزی، باعث شده تا این کولرها بتواند هوای خنکتری را تولید کند.
انواع پد کولر آبی
با توجه به نقش پدهای سلولزی در فرایند خنک کنندگی کولر که مهمترین وظیفه کولر است، جنس پدها هم از اهمیت خاصی برخوردار میشود.
فن در کولر آبی سلولزی هوا را وارد کولر کرده و با برخورد به پدهایی که قبلاً از طریق آب داخل مخزن مرطوب شدهاند و تبخیر آن آبها، هوا را خنک میکند.
- پدهای چوبی
- پدهای سلولزی
- پدهای پلاستیکی
پدهای سلولزی همانطور که از نام آن ها پیداست به شکلی اسفنجی از کاغذ سلولزی تهیه میشود و مانند لانه زنبور عسل است.
در مقایسه با پد چوبی یا حتی پلاستیکی ضخامت پد سلولزی و شکل و شمایل آن ضخیمتر است و طبعا تا مدت طولانیتری آب را در خود نگه میدارد و چون حالت اسفنجی دارد آب بیشتری را به خود جذب میکند.
نحوه و زمان سرویس کردن کولر های آبی سلولزی
- موتور این کولرها باید هر چند وقت یکبار بررسی و روغن کاری شود.
- پدها باید بررسی شود.
- رسوبات داخل مخزن آب باید بررسی شود.
- فیلتر پمپ آب باید بررسی و تمیز شود.
- تسمه و کارکرد آن باید بررسی و در صورت نیاز تعویض شود.
- بهتر است عایق بندی کافی بر روی کولر انجام شود تا سرما را به داخل خانه منتقل نکند.
مواردی که هنگام خرید کولر سلولزی باید در نظر داشت:
- دقت کنید که کولر را برای استفاده در چه شهری و با چه آب و هوایی نیاز دارید.
- متراز ساختمان یکی از کلیدیترین نکاتی است که برای خرید کولر آبی باید به آن دقت داشته باشید، طبیعتا هرچقدر منزل شما بزرگتر باشد، باید از کولری با توان بالاتر استفاده کنید.
- استحکام بدنه نیز اهمیت بالایی دارد، هر چقدر بدنه کولر آبی، دارای ضخامت بیشتری باشد، استحکام و مقاومت آن نیز بیشتر بوده و در زمان کارکرد، لرزش و ارتعاشات کمتری خواهد داشت.
- ضخامت کف کولر و پوشش اپوکسی آن هم مهم است. کف کولرها محلی برای ذخیره آب میباشد و احتمال زنگ زدگی آن وجود دارد.
و در آخر اگر علاوه بر نکات و اهدافی که به طور عادی برای خرید کولر وجود دارد هدف شما از جستجو در باره کولر یافتن نوع سالم تر، بادوام تر و بهداشتی تر است که هوای درون منزل یا محیط کارتان را به صورت خودکار مرطوب و پاک و فیلتر شده نگه دارد و بهترین گزینه موجود میتواند خرید یک کولر آبی از نوع سلولزی باشد.
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین رتبه / 5. تعداد رای:
کسی قبلا به این مقاله امتیاز نداده، شما نفر اول باشید!